Log in en shop je favorieten 

|

Verzending binnen 48 uur

|

Je spaart ook online 5% van je aankoop 

|

Gratis verzending vanaf €75,- m.u.v. SALE

Duurzaamheid

Duurzaam logo
 
 
Voor XAN Woman is duurzaamheid een actueel en hip thema. We zetten ons als retailer zo bewust mogelijk in. Iedere dag proberen we onszelf weer verder te verbeteren en zo ons steentje bij te dragen aan vermindering van milieuvervuiling en opwarming van de aarde. We zijn vanzelfsprekend afhankelijk van het aanbod van leveranciers en soms kiezen we om die reden ook bewust voor bepaalde leveranciers. Er wordt jaarlijks teveel kleding verspild. Door zowel de consument als de producent. Er wordt veel te veel kleding weggegooid, omdat er teveel is geproduceerd of omdat we kleding niet meer zo mooi vinden. Kleding wordt verbrand of opgeslagen op speciale kledingdumps… kleding die nauwelijks of nooit gedragen is. Wij zien dat graag anders!
 
We hebben bij XAN Woman twee doelstellingen op het gebied van duurzaamheid:
  • Bewuste duurzame inkoop;
  • Recyclen van producten.
 
Recyclen van producten 
Daarvoor hebben wij het concept Pre-Loved bij XAN Woman vorm gegeven en uitgerold. De Pre-Loved collectie bevat allemaal geselecteerde kledingstukken die eerder gekocht zijn bij XAN Woman. Deze items zijn allemaal al gedragen, maar zien eruit als nieuw! We geven deze prachtige kledingstukken graag een tweede kans. Bij verkoop krijgt de aanbieder een mooie vergoeding in de vorm van XAN Spaartegoed en de koper kan pronken met mooie merkkleding tegen een flink lagere prijs.
 
 
 
 
 
Bewust duurzaam inkopen
Daarnaast vinden wij het ook heel belangrijk dat onze merken tijdens de productie van kleding zo duurzaam mogelijk handelen. Gebruik van gerecyclede materialen, milieuvriendelijke stoffen en het tegengaan van verspilling van energie en water voor wassingen. We hebben een aantal merken die hier al veel mee bezig zijn. Dit is onder andere het merk Closed. Veel jeans van dit merk zijn organisch en duurzaam geproduceerd. 
 
Wat betekent dat nu concreet?
Bij Bellamy is de gedachtegang weer heel anders, maar spreekt ons ook erg aan. Bij ‘Bellamy’ draait alles om transparantie (eerlijke prijzen en eerlijke productie), Alles wordt geproduceerd in Europa en vervoerd over de weg. Het doel is om prachtige basics te produceren die lang mee gaan, eindeloos te combineren zijn en dus niets steeds vervangen hoeven te worden. Ook dat vinden we een hele goede doelstelling en verdient dus ons duurzaamheidslogo. We houden van merken met een goed verhaal. Samen bouwen we aan een bewustere toekomst!
 
Duurzaam logo XAN Woman
In onze webshop zie je een aantal keer een duurzaam logo terugkomen. Dit logo is speciaal voor ons ontwikkeld en word bij ieder product welke bewust voor ons in deze catergorie valt geplaatst.
 
Wanneer krijgt een artikel het duurzaamheid logo?
Het artikel is ofwel voor minimaal 50% duurzaam geproduceerd ofwel heeft dit artikel heeft een eerlijke prijs in combinatie met een lange levensduur. Daar staan we voor bij XAN. Dat zijn artikelen die meer aandacht krijgen tijdens de inkoop en dus bewuster worden ingekocht. We hopen natuurlijk ook dat onze klant zich hier bewust van is. Als extra service hebben we ons team getraind in het omgaan met dit soort materialen. Alles met als doel een lange levensduur.
 
 
 
Duurzaam