Log in en shop je favorieten 

|

Verzending binnen 48 uur

|

Je spaart ook online 5% van je aankoop 

|

Gratis verzending vanaf €75,- m.u.v. SALE

Stories

Fotoshoot bij de Boshut in Schaijk
Het nieuwe ondernemen
Een kijkje achter de schermen. Vandaag de dag vinden we dat allemaal heel normaal. Via de socials kijken we in de keuken van allerlei bedrijven en privé levens of een mix daarvan. De mix daarvan levert volgers op! Mensen vinden het leuk om lekker door het leven van een ander te scrollen... Het is een ware trend. De grote vraag is natuurlijk; wil je daaraan meedoen? Ik moet er nog aan wennen kan ik je bekennen.

In beeld

Hoe ik dit dan allemaal wil vormgeven binnen mijn bedrijf daar denk ik wel goed over na. Ik vind het ontzettend leuk om mijn bedrijf met jullie te delen en om onze toppers (collega’s) in beeld te brengen. Zij zijn namelijk nog meer het gezicht van XAN dan ik dat ben. Zij zijn het contact met de jullie. Maar ook zij hebben een privé leven… en dat willen ze meestal vooral zo houden. ;-) Ik respecteer dit en hun wens hierin is voor mij leidend. Vaak hoor ik ook wel terug dat onze klanten het ook leuk vinden om mij meer in beeld te zien. Daar begrijp ik dan weer niets van.;-) grapje. Ik snap het wel… Ik deel niet zo heel veel in vergelijking tot andere collega ondernemers. Maaaaaaar zoals jullie wellicht hebben gezien… Ben ik wel wat vaker in beeld.

Mijn ervaring voor de camera

Ik begin nu langzaam aan de ‘geposeerde’ lach te wennen op een foto, het liefst wil ik het zo spontaan en natuurlijk mogelijk laten overkomen. Tijdens de fotoshoot bij Hartje Groen in Schaijk was ik in het gezelschap van een goede vriendin (Sandra) én Danny als fotograaf die er wat leuke humor ingooit, dan lukt het me wel. Maar hoe die modellen hun gezicht trekken, benen en lichaamshouding aannemen, dat gaat bij mij nog niet zo vanzelf als bij hen. Fotoshoots zijn dus niet zo vanzelfsprekend als ze lijken. Ik heb het geluk met een man die fotograaf is (Ronald), waardoor ik in zo’n setting als Marrakesh heel relaxt was. We combineren dan werk met een aangenaam samenzijn.. word ik heel blij van.

De setting van de fotoshoot

Hoe de fotoshoot wordt georganiseerd en waar deze plaatsvindt speelt een grote rol voor het eindresultaat. Bij een shoot komt zoveel meer kijken dan alleen fotografie. Bij lokaal fotograferen is het ook nog best moeilijk om origineel (soms maak je wel eens een foutje) te blijven. Iedereen wil graag naar een locatie waar je kunt omkleden, wat dicht bij hun winkel is, maar ook een herkenbare plek voor klanten. Dan kom je al snel bij dezelfde locaties uit en is het aan ons om er een uniek plaatje van te maken... Ik vind het belangrijk om een goede balans te vinden tussen een passende achtergrond en de kleding, zodat het wel blijft draaien om onze collecties. Hierbij wordt er in ons geval zo veel als mogelijk gelet op passende (kleur) achtergronden die perfect passen bij de kleding die geshoot wordt.

Vernieuwde locaties

Voor de premium collectie ben ik recent (tijdens mijn ‘vakantie’) naar Marrakesh geweest. Erg slim vond ik zelf, want het meenemen van een koffer tijdens een trip kost niet extra veel, maar levert wel uniek beeldmateriaal op. De trip naar Marrakesh geeft wel direct weer een hele andere dimensie aan zo’n fotoshoot. Alleen met 35 graden, een dikke wollen trui aan en een imitatie leren broek was het wel heeel erg zweten. De fotoshoot heb ik wel professioneel aangepakt wat heeft gezorgd voor prachtige foto’s, evenals de lokale fotoshoot hier in Schaijk bij de Boshut, een top locatie! Deze fotoshoots laat ik het liefst zo lekker losjes mogelijk verlopen, dat levert een realistisch beeld op. Gelukkig zat het weer zat ook goed mee, een mooi zonnetje en de herfstbladeren dwarrelden naar beneden. Dat leverde meteen goede sfeerbeelden op.

Iedereen is anders

Bij XAN shoppen veel verschillende leeftijdscategorieën. Door het laten zien van twee verschillende leeftijden met dezelfde looks, maar net op een wat andere manier gestyled willen we aantonen dat er zoveel mogelijk is met de collecties. Ik zou graag het team er wat meer bij betrekken. De fotoshoot in Schaijk was deze keer samen met Sanne en zij is wel een weerspiegeling van de doelgroep die wat jonger is als dat ik zelf ben. Mijn sets kunnen namelijk best wel door een leeftijd tot 70 jaar aangetrokken worden. Mijn moeder was ook heel erg hip en ging ook met setjes de deur uit dat ik dacht, dat is meer iets voor mijzelf als voor haar.

De perfecte mix tussen mensen en onze merken

Niet iedereen heeft dezelfde kledingmaat, dus is het belangrijk om hier wel aandacht aan te besteden. Iedereen heeft dan ook een ander figuur, van een buikje tot billen tot weinig rondingen of erg lange benen. Uiteindelijk is het natuurlijk niet zo dat iedereen zich maatje 36 voelt of dat ook daadwerkelijk is. Ik weet dat zelf als geen ander, ik had voorheen ook maat 40. Dus als je het mij vraagt, weet ik heel goed hoe het voelt als je dan naar een maatje 36 kijkt met een gevoel van: ‘ja leuk’, want jou staat het door een slank figuur. Met de collecties en fotoshoots wil ik graag een realistisch modebeeld creëren dat voor iedereen toegankelijk is. Dus ik heb ook een maat 42 model op het oog. Ben erg benieuwd wat jullie daarvan vinden. Lieve groet, Xandra!

In de make-up

Other stories

Nieuwe winkel

Verhuizen, verbouwen, nieuwe merken

Vernieuwing

Verhuizen, niet altijd de leukste bezigheid. Alleen als je denkt aan het uiteindelijke resultaat. Dit jaar gaat XAN Woman verhuizen. Zowel met ons kantoor als de winkel in Oss. En het leukste van deze verhuizing is toch wel de samensmelting van ons online (onze webshop) en offline (onze winkels) team.

LEES MEER

XAN Kerstborrel

Fijne feestdagen

Kerst, sale & inkoop

De december maand. Voor ons (en voor vele) echt een hele drukke maand zowel zakelijk als privé. Enerzijds voorbereiden op de feestdagen (eigenlijk het belangrijkste) en anderzijds gaan we ook altijd al heel voorzichtig starten met SALE.  

LEES MEER

Fotoshoot Xandra

Het nieuwe ondernemen

Fotoshoot

Een kijkje achter de schermen. Vandaag de dag vinden we dat allemaal heel normaal. Via de socials kijken we in de keuken van allerlei bedrijven en privé levens en een mix daarvan. De mix daarvan levert volgers op! Mensen vind het leuk om lekker door het leven van een ander te scrollen... Het is een ware trend. De grote vraag is natuurlijk; wil je daaraan meedoen? 

LEES MEER

Najaarstrends

Vakantie, inkoop, collectie

Zomer 2022, we zitten er vol in, wat een prachtige dagen hebben we al gehad en wat gaan de komende weken brengen. In de zomer is mijn vakantie vaak kort. Kort, omdat ik met 3 petten op in XAN zit. De sale is gestart, mijn zomerinkoop voor 2023 in volle gang en de leveringen voor het komende najaar 2022 staan letterlijk voor de deur. 

LEES MEER

Vakantie Story Xandra

Vakantie tips

Op vakantie!

De zomervakantie staat voor de deur en dat vind ik héérlijk!
De warme gezellige vakantielanden opzoeken, heerlijk eten, cocktails en wijntjes drinken en genieten van goed gezelschap. Maar wat nemen we precies mee op vakantie? Het inpakken van die koffer is altijd zo’n gedoe, al zeg ik het zelf. We proppen het liefst die koffer ‘rammetje’ vol en het ergste is, de helft gaat weer schoon en onaangeraakt mee terug naar huis. 

LEES MEER

Xan online

Niveautje hoger!

Na 1,5 jaar sleutelen en verbouwen aan onze webshop komen we heel dichtbij mijn ideale plaatje.
Nu het team nog uitbreiden zodat we samen sterk staan. Daar hebben we toppers voor nodig. Een prachtige uitdaging zou ik zeggen in een enorm fijn bedrijf met alleen maar leuke collega’s met dezelfde drive.

LEES MEER

Moederdag

Omarm je moeder

Moederdag, ieder jaar weer zo’n commerciële dag. En ook dwingt het me om even na te denken over wat voor soort moeder ik ben en mijn moeder voor mij is. Ben ik een lieve moeder, een gekke moeder, een hippe moeder, een onbezorgde moeder, een verantwoordelijke moeder, een energieke moeder, een moeder op leeftijd of nog steeds gewoon hip en meegaand met de tijd?

 

LEES MEER

Duurzaam gekozen

Duurzaam bij XAN

Duurzaamheid en mode gaan meestal niet echt samen. De branche waar ik zo dol op ben is op één na de grootste vervuiler ter wereld. Extra belangrijk dus om toch een steentje bij te dragen aan een gezonder milieu.

 

LEES MEER

Relaxed of gestrest

Winkels gesloten

Genoeg reden om te stressen maar ik weiger! Weiger om mee te gaan in… Dus voor mij de komende weken meer ontspanning dan tijdens de andere lockdown’s. We hebben onze webshop (ja, ik moest er toch aan geloven) op orde. Hij is voor mijn gevoel al 100.000 keer opnieuw neergezet. Ik heb van deze investering al meerdere winkels kunnen verbouwen maar we gaan niet zeuren, het DING staat.

LEES MEER

Tegenstrijdigheid

Korte broeken en kerst

Vandaag was weer zo’n dag waarop alles kriskras door elkaar heen loopt. Ik vaar daar meestal heel erg goed op. Ik vind het leuk om jullie daar vandaag een klein beetje in mee te nemen. De meeste mensen die mij persoonlijk kennen zien me wel als een bezig bijtje maar hoe mijn dag eruitziet in deze tijd van het ondernemen is lastig voor te stellen.

LEES MEER

Pre-Loved

Meer shoptegoed bij XAN

Allereerst, nieuwe routes, ik bewandel ze graag. Ik denk graag in de toekomst en bouw aan mooie concepten. Soms probeer ik wel eens wat. Soms is het een succes, soms ook niet. Ach dat is wie ik ben en dat vind ik vooral leuk om te doen. Zo kwam deze op mijn pad. Een mix van vele voorbeelden met een echt XAN sausje eroverheen.
LEES MEER

Route inkoop

Een dag uit het leven van Xandra  OP INKOOP

De dag begint vroeg met de normale ochtend stress, kids naar school, schaaltje yoghurt en een kopje thee. 
Eenmaal de kids op de fiets uitgezwaaid te hebben mag ik even rustig in de chill stand. Kopje koffie erbij en mijn plannen voor de dag nog eens rustig voorbij laten komen. En dan in de hoogste versnelling op mijn doel af…
LEES MEER